Zapraszamy w Bieszczady, gdzie z Cisnej 31 stycznia 2016 r. o godz. 7:20 (wschód Słońca) wyruszy II edycja Zimowego Maratonu Bieszczadzkiego oraz imprezy towarzyszącej czyli II Zimowa Bieszczadzka Dycha.
Zimowy Maraton Bieszczadzki organizowany jest przez Fundację Bieg Rzeźnika, Stowarzyszenie OTK Rzeźnik oraz Nadleśnictwo Cisna. Dystans maratonu wynosi 42.195 m. Start biegu odbędzie się w niedzielę, 31 stycznia 2016 r. o godz. 7:20 (wschód Słońca).
Biuro Zawodów będzie otwarte w dniu 30 stycznia 2016 roku w Cisnej (na Orliku) w godzinach 16.00-21:00.
Trasa Zimowego Maratonu Bieszczadzkiego wiedzie z centrum Cisnej, fragmentem Wielkiej Obwodnicy Bieszczadzkiej w stronę Komańczy, od Żubraczego stokówką wokół masywu Hyrlatej, do Majdanu i dalej stokówką do Karczmy Brzeziniak w Przysłupie i powrót stokówką do Cisnej.
W ujęciu graficznym wygląda to mniej więcej tak:
Trasa Zimowej Bieszczadzkiej Dychy wiedzie z centrum Cisnej, fragmentem Wielkiej Obwodnicy Bieszczadzkiej w stronę Komańczy do Majdanu i dalej stokówką do Cisnej.
Szczegóły na mapce:
Bardziej szczegółowe informacje o trasie, punktach odżywczych oraz zasadach na jakich odbędzie się bieg znajdziecie na stronie biegu:
http://www.maratonbieszczadzki.pl
Noclegi:
Ze względów logistycznych najwygodniej jest nocować w Cisnej. Polecamy kontakt Gminnym Centrum Kultury i Ekologii w Cisnej: tel. 13 468 64 65 kom. 502 053 963 informacja@cisna.pl lub z p. Agnieszką: Tel. 509505594
Informacje na temat noclegów można znaleźć także poprzez Stowarzyszenie Rozwoju Wetliny i Okolic http://www.wetlina.org/ oraz Gminny Ośrodek Kultury i Ekologii w Cisnej http://www.cisna.pl
Zakończenie biegów odbędzie się przy mecie. Z reguły czekamy na ostatnich zawodników, więc początek rozdania nagród i dekoracji przewidujemy na godz. 14.00. Wcześniej odbędzie się dekoracja uczestników startujących na 10km.
Zgłoszeń można dokonać drogą elektroniczną – link do zapisów tutaj:
http://b4sportonline.pl/Zimowy_Maraton_Bieszczadzki_2016/
lub w dniu 30 stycznia 2016 roku w Biurze Zawodów w Cisnej.
A tak było rok temu:
Serdecznie Zapraszamy!
Leave a Comment